DGNEWS.EU

Болницата в Димитровград ще лекува пациенти с коронавирус

Болницата в Димитровград ще лекува пациенти с коронавирус
Mar 28
11:16 2020

Димитровградската МБАЛ „Св. Екатерина” ще лекува пациенти с коронавирус.Това определи със заповед здравния министър Кирил Ананиев. Общинската болница ще приема за лечение и наблюдение пациенти в неусложнено състояние и такива за интензивно лечение. За леките случаи са определени  25 легла в отделението по вътрешни болести, а за пациенти в тежко състояние – 6 легла в ОАИЛ.  

В област Хасково за лечение на пациенти с коронавирус в неусложнено състояние са определени общо 218 легла. Наред с димитровградската МБАЛ, по-леки случаи ще приемат още МБАЛ-Свиленград (32 легла), МБАЛ – Харманли ( 45 легла), МБАЛ – Хасково: Вътрешни болести (56 легла) и Инфекциозни болести (22 легла) и СБАЛПФЗ „Хасково“, Пневмология и фтизиатрия – 38 легла.

Освен МБАЛ „Св. Екатерина“, интензивно лечение на пациенти с коронавирус ще провеждат още  МБАЛ – Хасково и МБАЛ – Свиленград, където ще има по 10 легла. И болницата в Харманли и хасковската МБАЛ „Хигия“ определени с по 6 легла.

Здравният министър е определил и препоръчителни изисквания за интензивно лечение и за разкриването на инфекциозните структури, включващи изисквания за помещения, оборудване, персонал и медицински документация.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?