DGNEWS.EU

Община Димитровград с нов багер за предотвратяване на наводнения

Община Димитровград с нов багер за предотвратяване на наводнения
Снимка: Община Димитровград
Mar 27
16:22 2020

Община Димитровград ще почиства речни корита, канали, крайпътни канавки и други като превенция против наводнения с нов колесен багер. Най-новата придобивка на общината е  модел PW160-11 и бе посрещната днес от кмета на община Димитровград Иво Димов. 

Многофункционалното превозно средство с пълна гама оборудване пристигна следобед и е закупено по проект, финансиран с европейски средства по програма за трансгранично сътрудничество. Част от основното оборудване на машината включва хидравличен бързосменник, хидравличен чук, хидравличен мулчер за диаметър на растителност – минимум 200 mm, хидравличен дънерокопач със свредел, хидравлична виброплоча, накланяща се шкарпираща кофа, трапецовидна кофа за крайпътни канавки, две различни багерни кофи и други. Стойността на доставката с пълния комплект оборудване е 504 369.44 лв. В стойността на доставката е включена и безплатна доживотна система за дистанционен мониторинг и контролGPS проследяване позицията на машината, защита от кражба и дистанционно блокиране на машината. Багерът е оборудван със система за пълна видимост около машината – 4 броя камери. Гаранционният му срок е 5 години.

 В изпълнение на дейностите по проекта е заложено и провеждане като пилотна дейност на мерки по почистване на предварително заложени и одобрени от Управляващия орган обекти в землищата на селата Бодрово, Райново и терен в Димитровград, който е потенциална заплаха за функционирането на първокласен републикански път.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?