DGNEWS.EU

ОДМВР Хасково временно спира груповото издаване на лични документи

ОДМВР Хасково временно спира груповото издаване на лични документи
Mar 27
10:16 2020

ОДМВР Хасково съобщи, че временно преустановява организирането и провеждането на изнесен прием с мобилен екип на заявления за издаване на български лични документи. Причината е констатиран рязък спад на подадените заявления, в резултат на спазване на обявените противоепидемични мерки от гражданите.

От дирекцията посочват, че в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение е указано, че  срокът на валидност на личните карти и свидетелствата за управление на моторно превозно средство, които изтичат в периода от 13 март 2020 г. до 31 октомври 2020 г., се удължава със 6 месеца. В посочения срок на удължаване тези документи ще са валидни само и единствено на територията на страната. По искане на лицето нова лична карта и шофьорска книжка може да се издаде и преди изтичането на удължения 6-месечен срок.

Сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР Хасково и звената БДС в районните управления продължават работата си с утвърденото работно време, при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки за безопасност.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?