DGNEWS.EU

3 тона спирт получават лечебните заведения в област Хасково

3 тона спирт получават лечебните заведения в област Хасково
Mar 25
19:40 2020

Утре в Хасково ще пристигнат 3 тона спирт, предназначени за лечебните заведения в област Хасково. Те са разпределени към РЗИ Хасково по линия на логистично-координационния център за разпределение на защитни материали. Това съобщи по време на заседанието на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса директорът на РЗИ Хасково д-р Соня Димитрова. Всяко лечебно заведение ще направи своята заявка за необходимите количества спирт до утре. След това под надзора на служители от Пожарна безопасност и защита на населението спиртът ще бъде разпределен.

Очаква се още утре РЗИ Хасково да получи 4 000 маски. Те също за предназначени за работещите на първа линия в здравните заведения. По 50 броя маски МП 70 и защитни комплекти за еднократна употреба ще бъдат предоставени на общините Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, и по 30 бр. от същите защитни материали на по-малките общини.

Областният оперативен щаб подкрепя заповедта на директора на РЗИ – Хасково за спиране на работа на кафе-автомати и вендинг машини, разположени на открито. Щабът аргументира решението си с мотива, че машините са предпоставка за струпване на хора, а контролът върху редовната им дезинфекция им е невъзможен.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?