DGNEWS.EU

Завод „Язаки” до Димитровград спира дейност до 5 април

Завод „Язаки” до Димитровград  спира дейност до 5 април
Областният управител д-р Стефка Здравкова и директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова. Снимка:Областна администрация
Mar 24
08:10 2020

Завод „Язаки“ край Димитровград преустановява своята дейност до 5 април 2020 г. съобщи директорът на Регионална здравна инспекция Хасково д-р Соня Димитрова на  вчерашното заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. От РЗИ – Хасково съобщиха, че за последната седмица са връчени предписания на търговски вериги, смесени магазини и предприятия за производство. Областният управител д-р Стефка Здравкова заяви, че всички държавни и общински структури работят в отлично взаимодействие по прилагане на противоепидемичните мерки за овладяване на пандемията COVID-19.

Началникът на ОДМВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков докладва пред щаба, че се извършва непрекъсната проверка на карантинираните лица въз основа на списъците, предоставени от РЗИ-Хасково. Усъвършенства се видеонаблюдението на входно-изходните артерии на града за осъществяване на по-добър контрол. Органите на МВР следят ежедневно за спазването на заповедта на Министъра на здравеопазването за посещение на публични места.

На заседанието бе гласувано разпределението на получените от логистично-координационния център в РЗИ – Хасково, 150 респираторни маски (модел МП 70) и 1000 броя защитни облекла за полева работа. Щабът реши да бъдат предоставени на Центъра за спешна медицинска помощ – Хасково, на многопрофилните болници в областта и на ОД на МВР-Хасково. Вчера пристигна и дарението на предпазни маски за многократна употреба от Професионална гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“. Те ще бъдат разпределени между поликлиниките в областния град. Директорът на гимназията г-жа Росица Иванова увери, че шиенето продължава и всяка седмица ще предоставя маски на Областния щаб.

Обсъден бе и нарастващият брой тежкотоварни автомобили изчакващи по протежението на АМ „Марица“ преди входа на ГКПП „Капитан Андреево“. Вчера, по искане на областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, бяха предоставени допълнителен брой химически тоалетни поставени на отбивките на магистралата. От АПИ информират, че ще предоставят водоноски за нуждите на изчакващите шофьори, а от днес доброволци от БЧК, съвместно със служители на „Национално ТОЛ управление“, ще се включат в раздаването на храна и вода.

Областният кризисен щаб взе решение да се обърне към Националния кризисен щаб с искане  да бъдат пренасочени средства от програмите по заетост за осигуряване на здравни медиатори, необходими за подпомагане работата на институциите за ограничението разпространението на епидемията от коронавирус.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?