DGNEWS.EU

Съветниците в Димитровград ще заседават с маски и ръкавици, след дезинфекция

Съветниците в Димитровград ще заседават с маски и ръкавици, след дезинфекция
Mar 19
15:14 2020

Общинските съветници в Димитровград ще проведат редовното си заседание без промяна от утвърденото по правилник. Сесията е насрочена за последния четвъртък на месеца, а именно за 26 март. Предвид усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространяване на COVID-19, всички съветници, кметът и представителите на медиите, ще бъдат с маски и ръкавици. Преди началото на заседанието те ще получат и дезинфектант. В залата ще се сяда през един, а това наложи приспособяване на местата заради електронните устройства за гласуване, обясни председателят на ОбС Гергана Кръстева.

На заседанието няма да има кметове, кметски наместници или други граждани, изключение правим единствено за журналисти, защото присъствието им е по работа, допълни тя.  

Председателят на местния парламент апелира, с оглед спазване на общата ни безопасност, е наложително общински съветник или представител на медия, който е бил в чужбина и се е завърнал 14 или по-малко дни преди заседанието, както и лице с грипоподобни симптоми, да не присъства в залата.

В дневния ред на сесията на 26 март съветниците ще разискват по 20 точки. По-важните от тях са свързани с предложението на кмета Иво Димов за отпадане на такси за търговците през периода, в който няма да работят Неделен и Автопазар в Димитровград. Обявяване на „Общинска охрана” ЕООД в несъстоятелност, отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление през 2019 г. и за изпълнението на концесионните договори за 2019 г., присъждане на Национална литературна награда „Пеньо Пенев” за 2020 г. и др.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?