DGNEWS.EU

Проверяват фирмите в областта за внедрените мерки срещу коронавируса

Проверяват фирмите в областта за внедрените мерки срещу коронавируса
Mar 19
13:00 2020

Поетапни проверки на фирми в цялата област Хасково за изпълнението на превантивните мерки срещу разпространението на коронавируса започват РЗИ, МВР и Инспекцията по труда по решение на Областния кризисен щаб в Хасково. При установяване на нарушение, съгласно препоръките от Главния държавен здравен инспектор, инспектиращите институции съставят предписания за изпълнение. Ако предписанието не бъде спазено, се налагат строги санкции, в това число- спиране на дейността на фирмата.  

Областният щаб поиска съдействие от кметовете на общини, села и кметските наместници да следят за всички завърнали се от чужбина жители на селищата. Информацията за тези лица трябва да бъде предавана на РЗИ с коректни данни за лицето, от коя страна и на коя дата се е завърнало.

Кметовете на общините от областта трябва да имат готовност при увеличаване на броя на карантинирани лица, да въведат организация за осигуряването и снабдяването с храна и лекарства на нуждаещите се, самотно живеещи възрастни хора, трудноподвижни или болни хора, реши още Областният кризисен щаб.

Областният кризисен щаб на Хасково изпълнява всички мерки и предписания, поставени от Националния оперативен щаб срещу разпространението на вируса. Институциите работят съвместно за овладяване на епидемията и следят за изпълнението на предписанията на територията на областта, съобщиха от областна администрация.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?