DGNEWS.EU

Ново срещу коронавируса в Димитровград: всички от чужбина под карантина, слагат стикери, дезинфекция на входовете

Ново срещу коронавируса в Димитровград: всички от чужбина под карантина, слагат стикери, дезинфекция на входовете
Стикерите, които ще се слагат по адресите
Mar 18
12:00 2020

Община Димитровград предприема нови мерки срещу коронавируса.  Местната администрация е съгласувала  с РЗИ и Полицията още по-стриктен контрол за спазване на карантината. Всички, които се връщат от чужбина да са под карантина независимо от коя държава се прибират. На входните врати на всички адреси, където има хора под карантина ще бъдат сложени обявления “КАРАНТИНА - хората в този дом са под карантина”. Контролът за спазване на условията й ще бъде извършван от съвместни екипи на полицията и общината.

"Ще разчитаме и на гражданската ви активност да ни подавате сигнали за подобни лица, които са на територията на общината, но не са се самоизолирали. Извиняваме се за неудобството. Не се настройвате към вашите съседи, които се прибират от чужбина, но това е в интерес на всички и е само превантивна мярка", заявяват от общината.

Оттам допълват, че продължава дезинфекцията на обществени пространства, но призовават за дезинфекция на частните сгради, вкл. входовете на жилищните блокове, да бъде организирана от домоуправителите. Те трябва да организират дезинфекцията на дръжки на врати, перила, ключове на лампи, асансьори.

Уведомяваме Ви, че със Заповед № РД-01-131/17.03.2020 г. се допълва част I от Заповед № РД-01-124/13.03.2020г., съгласно която т. 9: „Не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места.“

Всички стопански субекти продължават работата си при спазване на ограниченията и изискванията предвидени в Заповед № РД-01-124/13.03.2020г.

Обръщаме внимание на всички да спазват препоръките на Националния кризисен щаб.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?