DGNEWS.EU

Митничари задържаха хиляди медицински маски и антибактериален гел

Митничари задържаха хиляди медицински маски и антибактериален гел
Mar 17
14:26 2020

26 250 броя медицински маски и 17 280 опаковки с антибактериален гел са задържани от служителите на митнически пункт „Капитан Андреево”, при съвместна проверка със служители на Гранична полиция, на влизащ в страната от Турция автобус с пътници. Автобусът с румънска регистрация е пристигнал на пункта на 16 март, около 15:45 часа, управляван от турски гражданин. Шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране. 

По искане на Гранична полиция е извършена съвместна  проверка на превозното средство и багажа на пътниците, при която са открити в багажното отделение на автобуса недекларирани 70 кашона, съдържащи антибактериален гел  в 13 440 опаковки по 50 милилитра и 3840 опаковки по 250 милилитра, както и 525 кутии с  26 250 броя защитни медицински маски.

Установено е, че контрабандно пренасяните стоки са собственост на един от пътниците в автобуса - румънски гражданин с инициали А.D. Срещу него е съставен акт за административно нарушение по Закона за митниците. 

В края на миналата седмица митнически служители задържаха над 257 000 контрабандни медицински маски, 150 защитни облекла и 165 литра дезинфекционен разтвор при проверки на ГКПП Капитан Андреево, Малко Търново и Дунав мост при Видин. Още няколко случая с пренасяне през граница на маски, дезинфекциращи разтвори, защитни облекла и др.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?