DGNEWS.EU

Прокуратурата следи за спазване на правилата и мерките при извънредното положение

Прокуратурата следи за спазване на правилата и мерките при извънредното положение
Mar 13
18:34 2020

Под ръководството на главния прокурор на Република България Иван Гешев към Прокуратурата е създаден Щаб във връзка с извънредното положение в страната от 13 март до 13 април 2020 г., обявено по повод нарастващото разпространение на новия коронавирус COVID-19.

Щабът ще следи за спазването на правилата и мерките в условията на извънредно положение по преодоляване на негативните последици от разпространението на заболяването, както и ефективното противодействие, разкриване и разследване на престъпленията в тази връзка.

От министрите на здравеопазването, на вътрешните работи и на икономиката се изисква предоставянето на ежедневни доклади за актуалната обстановка в страната, съобразно компетентността им, както и за взетите мерки по изпълнение на отговорностите им.

На административните ръководители на апелативните прокуратури е възложено на специален надзор да бъдат взимани всички досъдебни производства, свързани с нарушаване правилата и мерките в условия на извънредното положение.

Щабът ще взаимодейства и обменя информация с щабовете на другите структури по преодоляване на негативните последици от разпространението на COVID-19 в органите на държавната власт, съобащват от прокуратурата.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?