DGNEWS.EU

Сливат и имената на гимназиите в Димитровград?

Сливат и имената на гимназиите в Димитровград?
Jun 09
15:23 2014
Сливането на професионалната гимназия "Капитан Петко Войвода" с тази по химичини и хранителни технологии "Проф. д-р Ас. Златаров" в Димитровград е възможно да роди и общо име на бъдещото учебно заведение. Работният вариант на наименованието на бъдещата мегагимназия е професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров". Такава идея обмисляли от Регионалния инспекторат по образованието в Хасково, научи dgnews.  

Предложението за сливане на двете училища бе внесено от инспектората пред Министерството на образованието и науката през миналата седмица. Сега думата за исканото преструктуриране ще има министър проф. д-р Анелия Клисарова. В момента и двете гимназии провеждат редовен прием на ученици по утвърдения си план за 2014/2015 г. 
Дали обединението ще се случи от тази учебна година остава под въпрос. Гласените кадрови промени в кабинета и заявката на парламентарно представените партии за предсрочни избори като нищо могат да отложат сливането на училищата в следващ мандат. Решението може да се повлияе и от това дали гласената промяна ще нагнети напрежение сред персонала на двете училища. Засега в публичното пространство такова не е изразено от коликтивите.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?