DGNEWS.EU

Дима Чонова представи книгата си "Приказки за деца и възрастни"

Дима Чонова представи книгата си "Приказки за деца и възрастни"
Mar 05
10:21 2020

Премиера на книгата „Приказки за деца и възрастни” на писателката Дима Чонова се състоя в кафето на Клуба на дейците на културата в Димитровград снощи. На творческата среща с авторката и нейните приказни герои присъстваха много нейни приятели и ценители на словото. Седмата книга на Дима Чонова е в малък тираж, издадена е с финансовата подкрепа на Община Димитровград. За отпечатването й са помогнали и много мили хора, на които авторката искрено благодари на премиерата. Редактор на книгата е журналистът Маргарита Симеонова, а илюстратор е художникът Анета Молева.    

„Приказките са тези, които ни водят в светове на красота, доброта и надежда. Учат ни на съпричастност и добро. Пречистват ни и ни поучават. В книгата на Дима те са 19 на броя и всички разказват за хора и чудеса. Много думи за обич и доброта, елегантни поуки за хармоничен живот, думи за това, че всеки има своя истина, мисия, мъдрост, и за саможертвата.”, сподели с аудиторията редакторът на книгата.

На премиерата авторката сподели, че вече е готова с материалите за отпечатване на още две книги. Тя получи много цветя и подаръци от своите приятели, гости и домакини от КДК. За приятната атмосфера на вечерта допринесе с музикалните си изпълнения и джазменът Димитър Русев. 

Дима Чонова е родом от град Свищов, но дълги години живее и работи в Димитровград като икономист и преподавател. Именно тук преди 25 години се появява и първата й книга, затова се приема и за димитровградски и за свищовски писател. Носител е на 5 литературни награди. Едната е „Огнен пегас” на КДК-Димитровград, а последната „Златно дунавско хоро” е за цялостно творчество от родния град Свищов.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?