DGNEWS.EU

Благотворителна изложба с над 600 кукли от цял свят в Димитровград

Благотворителна изложба с над 600 кукли от цял свят в Димитровград
Feb 28
17:05 2020

Над 600 вида парцалени кукли от цял свят, събрани в лична колекция на Радка Тодева, ще бъдат изложени на благотворителна разпродажба в Историческия  музей.  Инициативата е на Инер Уил клуб Димитровград. За пръв път жителите на общината ще имат възможността да се потопят в богатия куклен свят, където времето е спряло като в чудна приказка, в която цари вечно детство.  Всяка една от куклите е уникална, както на външен вид, така и със своята история. Всяка е изработена с изключително майсторство, отдаденост и внимание към детайла. Но най-важно от всичко – всяка кукла, изтъкана от човешка ръка, носи свой собствен дух и живее собствен живот.

„Каузата, за която ще бъдат набирани средства е детската безопасност на пътя. Желанието ни е да закупим 3D макети на детски фигури, които да бъдат поставени на възлови пешеходни пътеки в града, с цел повишаване вниманието на шофьорите и даването на предимство на пешеходците. За това и „куклите оживяват”, защото по този начин, закупувайки кукла /или просто дарявайки средства/, Вие ще допринесете за съхранението на детската безопасност и така ценния човешки живот. Разчитаме на повече съпричаност”, споделиха дамите от Inner Wheel клуб Димитровград.

Изложбата ще се състои на 2 март  от 17:30ч. в изложбената зала на Историческия музей. Тя ще бъде експонирана до 2 април 2020 г. Закупуването на кукла не е задължително основание за посещението на изложбата. Инициативата е с любезното съдействие на Радка Тодева и екипа на Исторически музей Димитровград.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?