DGNEWS.EU

191 служители смениха документите си в „Неохим”

191 служители смениха документите си в „Неохим”
Снимки: ОДМВР - Хасково
Feb 28
11:45 2020

Екип от сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР Хасково обслужи в три поредни дни с мобилна биометрична станция 191 служители на „Неохим“АД в Димитровград. Приети бяха общо 307 документа - свидетелства за правоуправление, лични карти и паспорти. Чрез прилагане на тази услуга, за която бе постъпила предварителна заявка, служителите бяха максимално улеснени – спестено време на работниците във фирмата и обслужени на работното им място и съкращаване на опашките пред гишетата на паспортна служба.

От началото на годината са приети 29 групови заявки за посещение на мобилни екипи. В предстоящите 22 посещения в институции, кметства и фирми ще бъдат обслужени над 700 човека.

От „Български документи за самоличност“ припомнят, че заявления за подмяна на лични документи могат да се подават и преди срока на изтичане на валидността им. Граждани с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР Хасково, имат възможност да подават заявления за издаване на документи за самоличност във всяко от звената БДС на територията на областта.

Граждани, които притежават валиден електронен подпис и валидна биометрия, могат да ползват услугите за издаване на личен документ чрез електронните административни услуги и да ги подадат онлайн на адрес: https//e-uslugi.mvr.bg. По електронен път е възможно да се подаде заявление за подмяна на повредено, унищожено, изгубено или откраднато СУМПС с ново за същата валидност.

През м.февруари,служителите на звената „БДС“ в областта са приели 2833 лични карти, 2796 паспорта и 1889 свидетелства за правоуправление. По данни на служителите в звената,  обслужване на човек варира между 5 и 10 минути. Очаква се през м.март да изтече срока на валидност на 619 лични карти, 1701 паспорта и 559 шофьорски книжки. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?