DGNEWS.EU

Лъвче да носи името на Григор Димитров, предлагат тенисисти

Лъвче да носи името на Григор Димитров, предлагат тенисисти
Feb 27
14:21 2020

Едно от двете лъвчета родени в хасковския зоопарк да носи името на българския тенисист Григор Димитров предлагат тенисисти от областта. Идеята, тръгнала от членове на димитровградския клуб по тенис, вече се обсъжда в социална група на състезателите и клубовете по тенис на корт от Хасково, Димитровград, Свиленград и др. Намерението е клубовете заедно да излязат с едно предложение.

Подложените на обсъждане имена са две, тъй като лъвчетата са момче и момиче. Мъжкото лъвче да се казва Григор на името на прочутия хасковски тенисист, а женското лъвче да се казва Любомира, припомняйки с това на всички, че "Спортът е за един мирен свят". Според тенисисти името на Гришо би подхождало на лъвче, предвид че първата ни ракета в мъжкия тенис е направил много за България, а лъвът е един от българските национални символи. Те предполагат, че хасковският тенисист, който е и почетен гражданин на областния град, с радост би станал кръстник на едно от двете диви котета.

Председателят на димитровградския клуб по тенис Олег Филев не отрече за подобна инициатива, но се въздържа да коментира докато не внесат официално предложението с колгите си.

Припомняме, че предложенията се приемат до края на месеца включително на имейл ekoprogres@abv.bg на хасковското общинско предприятие "Екопрогрес". За новите обитатели на хасковския зоопарк съобщиха официално от Община Хасково в средата на месеца. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?