DGNEWS.EU

Мобилни екипи на МВР влязоха в „Неохим“ АД

Мобилни екипи на МВР влязоха в „Неохим“ АД
Feb 26
13:00 2020

200 служители на торовия производител „Неохим“ АД ще могат да подменят лични карти, паспорти или свидетелства за правоуправление в работните дни до 28 февруари. От днес мобилни екипи на сектор „Български документи за самоличност“ от Областната дирекция на МВР в Хасково влязоха в компанията, за да приемат организирано заявления за подмяна личните документи. Кампанията ще улесни много работещите, които в противен случай ще трябва да ползват отпуск и да се редят на опашки пред паспортните служби в полицейските управления.

Мобилният екип приемаше на място в дружеството биометрични данни. Осигурена е възможност за заплащане на услугите чрез ПОС терминално устройство или чрез пощенски запис със съдействие на служители на „Български пощи”. Това е част от услугата, улесняваща държавни и общински институции, кметства и групи граждани по места след предварителна заявка.

Досега в Димитровград мобилните екипи на МВР са обслужили служители в общинска администрация и в друго голямо предприятие в общината. Заявка за подмяна на документи на 56 жители е подадена и от кметството на с. Брод.   

ОДМВР Хасково разполага с 3 подобни мобилни станции на територията на областта.В момента няма напрежение в звената „Български документи за самоличност”, което е предпоставка за активизиране на гражданите за подаване на заявления.

Граждани, които притежават валиден електрон ен подпис могат да се възползват да ги подадат на онлайн адрес: https//e-uslugi.mvr.bg

Подмяната на лични документи може да се извърши преди изтичане на тяхната валидност. Очаква се през 2020 г. в ОДМВР- Хасково да бъдат подменени близо 120 000 лични документи, което ще е двойно повече от миналата година.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?