DGNEWS.EU

Освободиха шефа на хасковската данъчна дирекция

Освободиха шефа на хасковската данъчна дирекция
Feb 21
16:17 2020

Кметът на община Хасково Станислав Дечев освободи днес директорът на Общинска данъчна дирекция Румен Тинчев. Считано от понеделник, 24 февруари, той вече няма за заема ръководния пост, съобщиха от тамошната администрация.

Освобождаването на досегашния шеф на приходната дирекция на хасковска община, идва дни след като бе установено, че години наред между 100 и 150 хасковски предприятия плащали десетки пъти по-ниска такса смет от дължимото по наредба. Този факт лъснал при пресмятането на новите ставки за тази година след повишаването на промилите на такса смет в хасковска община. Налозите били изчислявани на база отчетна стойност на сградите и земята вместо по данъчна оценка.

Кметът на община Хасково Станислав Дечев преди дни съобщи пред медии, че иска оставката на Румен Тинчев заради скандалния случай. Хасковският градоначалник обяви, че подготвя сигнал до икономическа полиция и прокуратурата, които да установят кой е отговорен за това, че ставките не са изчислявани правилно и на практика общината не е получила милиони от такса смет.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?