DGNEWS.EU

Прокуратурата разследва за малтретиране на 3-годишното дете

Прокуратурата разследва за малтретиране на 3-годишното дете
Прокурор Лилия Торньова
Feb 20
17:20 2020

Районна прокуратура-Димитровград разпореди да започне разследване за малтретиране на 3-годишно момченце, чийто живот е в опасност, както съобщиха от полицията по-рано. Детето е настанено в УМБАЛ "Св.Георги"-Пловдив.

"Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Тя трябва да установи от какво са причинени предишните травми по момченцето. Към момента няма привлечено обвиняемо лице. Ако бъде установено такова, ще му бъде потърсена наказателна отговорност", коментира наблюдаващият случая прокурор Лилия Торньова. Тя допълни, че освен за домашно насилие, досъдебното производство ще изяснява дали има и неполагане на грижи от родителите. "Установят ли се такива данни, може да се стигне и до отнемане на децата от родителите им", каза още прокурор Торньова.

Майката и детето са от село Едрево, община Николаево, Старозагорска област. Двамата се преместили със сина си при мъж от село Странско, с когото заживели на семейни начала и отглеждали общо 6 деца. Пастрокът също дал показания пред полицията и потвърдил версията на майката, че нараняванията са от падане по стълбите на къщата им преди няколко дни. При друг инцидент детето си глътнало езика по време на игра. Спасил го съсед, обясниха запознати със случая. Жители на димитровградското село споделиха, че не са разбрали за проблеми в многолюдното семейство.

Както бе съобщено от полицията, детето е било доведено в димитровградската болница от 23-годишната си майка с оплаквания, че детето е получило гърч. При прегледа било установено, че момченцето е недохранено и има стара  черепно-мозъчна травма. Медиците се усъмнили за малтретиране, свързали се с полицията и социалните служби.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?