DGNEWS.EU

3-годишно дете с опасност за живота, криминалисти разследват системно малтретиране

3-годишно дете с опасност за живота, криминалисти разследват системно малтретиране
Feb 20
12:23 2020

Досъдебно производство за телесна повреда е стартирало в димитровградското полицейско управление. Вчера в 19 часа, полицаите са получили информация от лекар в Детско отделение на МБАЛ-Димитровград, че около 10:30 часа при тях за лечение е постъпило 3-годишно момченце. То било доведено от 23-годишната си майка си за лечение след като получило гърч.

При медицинския преглед е установено че, детето е недохранено, системно малтретирано и с данни за стара черепно-мозъчна травма. Майката посочила, като причина за травмите,  падане на момчето по стълбите на къщата им преди няколко дни. Двамата живеят в село в община Димитровград. Детето е преместено за лечение в пловдивска болница, като има опасност за живота му.

Извършват се активни процесуално-следствени действия за установяване на причината за травматичните увреждания на детето и евентуалния извършител. Районна прокуратура – Димитровград наблюдава досъдебното производство за причиняване на телесна повреда по чл. 129 от Наказателния кодекс. Уведомени са социалните служби.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?