DGNEWS.EU

Втора седмица НАП и полиция с проверки на пазара в Димитровград

Втора седмица НАП и полиция с проверки на пазара в Димитровград
Feb 17
11:01 2020

При съвместни проверки на полицаи и служители на НАП се иззеха стоки с лого на защитени марки. Акцията е проведена на 14 и 15 февруари на „Неделен пазар“ в Димитровград. Тя е проведена във връзка с мероприятия по противодействие на закононарушенията против данъчната и осигурителната система, съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Хасково.

На закрит павилион, стопанисван от 34-годишен хасковлия са открити, изложени за продажба 24 артикула с обозначения на търговски марки без разрешение на правопритежателя. Собственикът им ги е предал с протокол по стартиралото по чл.172-б ал.1 от НК досъдебно производство.

Последвала е проверка в други два търговски обекта, стопанисвани от търговци на 36 и 39 години. Проверяващите са констатирали, че в двата обекта касовата наличност е по-голяма и не отговаря на отразените във фискалното устройство стойности на извършените продажби, за което ще им бъдат съставени актове от служителите на НАП.

Миналият уикенд НАП и полиция отново „атакуваха” пазара. При проверките бяха иззети над 100 артикула с лого на защитени марки.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?