DGNEWS.EU

Архитекти на детски играчки победиха в стартъп работилницата в Димитровград

Архитекти на детски играчки победиха в стартъп работилницата в Димитровград
Feb 16
14:33 2020

Пловдивски архитекти, изработващи дървени магнитни играчки за деца „Еснаф тойс”, станаха победители в първата стартъп работилница в Димитровград, проведена от предприемачите Ангел Ангелов Димитър Караиванов, познат от реалитито „Фермата”. Младите производители спечелиха финансиране до 5000 лв. в програмата със своя напреднал бизнес проект. Те продължават да се състезават с други проекти на национално ниво за финансиране от 25 000 евро.

Архитектите стартирали дейността си преди 7 години и вече продават играчки предимно извън страната. Амбицията им е да се наредят до световните производители на играчки. Обучението ни бе изключително полезно, защото получихме отговори на въпроси, на които до този момент не намирахме бизнес решения в различни области. То ни показа и какви грешки в бизнеса сме допускали досега.

Пъзелите „Еснаф тойс” са подходящи за най-ранна детска възраст. Те развиват въображението на децата като ги възпитават да се концентрират, да оценяват добрия дизайн и устойчивото използване на материалите.

Общо 40 млади предприемачи стартираха в работилницата, която се проведе три последователни уикенда в Димитровград. В рамките й участниците развиваха умения за създаване и функциониране на своя успешна компания. Те получиха професионални напътствия от 10 опитни ментори, работещи в различни сфери на реалната икономика.

„Всички представени идеи бяха различни и креативни. Трудно бе на журито да отсее само един, но нашето сътрудничество с вас продължава и след края на програмата. Така че ние сме сигурни във вашия успех”, обърнаха се към участниците Ангелов и Караиванов. Те споделиха, че в началото не са се надявали на голям интерес на работилницата и такова сериозно участие в Димитровград. Днес можем да кажем, че програмата тук бе на изключително високо ниво, категорични бяха организаторите.

Поздрав към участниците и организаторите отправи и кметът на Димитровград Иво Димов, с чиято подкрепа се проведе стартъп обучението. Той бе категоричен, че това няма да е последното подобно образователно събитие насочено към бизнес идеи. „Продължаваме напред”, категоричен бе Димов. Кметът обеща, че Община Димитровград ще продължи да съдейства за организирането им тук. Припомняме, че участници имаше от Димитровград, Хасково, Любимец, Пловдив, Пазарджик и др.

В края на днешното събитие всички се почерпиха със страхотни продукти, произведени от участници в работилницата. Читалище „Марица 2008” от с. Райново поднесе сирене с бял трюфел, а димитровградски производител ръчни специални хлябове.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?