DGNEWS.EU

Димитровградски поети участваха във вечер на любовната лирика

Димитровградски поети участваха във вечер на любовната лирика
Демир Демирев
Feb 15
14:55 2020

Поети от Димитровград четоха свои стихове лирика на организирана вечер на любовната лирика и виното под надслов "Избирам теб, ЛЮБОВ..." на 14 февруари в Хасково. В нея участваха членове и приятели на организаторите на поетичната вечер  от Гражданско сдружение "Родопско утро" от Хасково, Димитровград, Кърджали, Момчилград и Ардино. Събитието откри със свои стихове председателят на сдружението Стойка Мариновска, а водещи бяха Ирина Митева и Антон Атанасов.
Участие взеха и ученици от хасковските ПМГ "Акад. Боян Петканчин" и ЕГ "Проф. Д-р Асен Златаров".

Участниците четоха свои стихове, посветени на най-великото чувство на света, а други - поздравиха всички гости със творби на български класици. За настроението на всички се погрижи младата и талантлива певица от Димитровград Микаела Димитрова. Тя пише и стихове, които гостите имаха удоволствието да чуят. Изпълни и две песни, едната от които беше на Нели Рангелова - "Мой стих". Дошлите да послушат поезия, се почерпиха и с по една чаша вино, специално приготвена от организаторите за тях в името на днешния празник.
Специални гости бяха Маргарита Павлова - библиотекар в Регионална библиотека "Никола Йонков Вапцаров" Кърджали, ръководителят на Журналистически клуб "Славейков" Кърджали - Антония Маровска и директорът на Градска библиотека "Пеньо Пенев" Димитровград - г-н Петко Каневски.
 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?