DGNEWS.EU

Президентът сне доверие от правителството

Президентът сне доверие от правителството
Feb 04
12:57 2020

Считано от днес, официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество. Това заяви в свое официално обръщение км нацията държавният глава Румен Радев.

„Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива. Липсата на воля за реформи и за борба с корупцията и разхищенията, методичното погазване на закона и морала, доведоха България до парализа на цели обществени системи и институции без аналог в историята на българския преход”, заявява Радев в обръщението си.

„Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. Законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, а бедността и неравенството се задълбочават. Търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване”, посочва още президентът.

„Институции, призвани да бъдат независими и да отстояват закона, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта. Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи. На всичко това трябва да се сложи край”, категоричен е държавният глава Румен Радев.

Пълният текст на обръщението може да прочетете на сайта на Президентството.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?