DGNEWS.EU

Борците триумфираха като спортисти на годината в Димитровград

Борците триумфираха като спортисти на годината в Димитровград
Jan 31
07:51 2020

Специалните награди на Община Димитровград за принос в областта на спорта за 2019 година бяха връчени снощи в спортна зала „Младост”. Отличията са в четири категории - „Спортист на годината“, „Отбор на годината”, „Треньор на годината“ и „Дългогодишен принос в областта на спорта“. В три от категориите триумфираха борците на Димитровград.

При пълнолетните спортисти мъже и жени приза „Спортист на годината” получи състезателката по борба Таня Тенева, следвана от борците Микяй Наим и Стилян Илиев.

При спортистите до 18 г. призът „Спортист на годината” получи  вицесветовния шампион по борба Георги Иванов и съотборниците му Рухан Расим и Денис Наим.

Отличените отбори за годината са - девойките до 16 години по скокове на акробатична пътека и юношите по борба до 20 години.

Отличия получиха още Диана Сарафова скокове на батут, Николай Николаев, Димитър Гочев и Теодора Иванова джу джицу, Виктор Янков и Александър Вакрилов скокове на батут и Георги Ангелов кик бокс.

При треньорите приза взе наставникът на борците Салим Салим, втори е Димитър Димов (скокове на батут), а трети Гочо Гочев (джудо и джу джицу) .

За дългогодишен принос в областта на спорта бе отличен дългогодишният състезател, треньор и съдия по борба Данчо Петров. Многократният медалист започва спортната си кариера през 1952 г. Получава звание „Майстор на спорта” преди на навърши 30 години. Става треньор по борба на 37-годишна възраст и 10 години е треньор на бъжкия тим по борба на Димитровград. Той е изградил като национални състезатели редица димитровградчани сред които Живко Жисов, Георги Петров, Иван Бонев, Веселин Кънев, Александър Енев, Васил Петров и др.

Специалните награди са трофеи и парични средства бяха връчени от кмета на Димитровград Иво Димов, зам.-кметът Яшо Минков, председателя на комисията „Образование, младеж и спорт” към Общински съвет Тодор Тодоров, секретаря на общината Венета Стоименова и зам.-председателя на ОбС Юлиян Семерджиев. Те пожелаха много успехи на всички спортисти през настоящата 2020 година.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?