DGNEWS.EU

Ново улично осветление в димитровградските квартали и села предвижда проект

Ново улично осветление в димитровградските квартали и села предвижда проект
Jan 23
16:21 2020

Проект на обща стойност  1 173 498 лева предвижда изграждане на система за улично осветление на населените места на община Димитровград и кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево. Проектът е изготвен от общината и с него ще се кандидатства за безвъзмездна финансово помощ по процедура „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветление на общините“, финансирана от финансовия механизъм на Европейското Икономическо Пространство 2014-2021.

По тази процедура „система за външно изкуствено осветление“ е съвкупност от съоръжения и мрежи за осигуряване на външно изкуствено осветление на имоти публична общинска собственост, разположени в отделно населено място или на обособена/и част/и от него на територията на съответната община, става ясно от докладна до общинския съвет.

Очаква се местните парламентаристи да дадат съгласие зелена светлина за кандидатстване и финансиране на проекта. Това е и първият проект с европейско финансиране за уличното осветление по села и квартали. В момента общината приключва проекта за подмяна на уличното осветление в град Димитровград за 1 млн. лв.   

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?