DGNEWS.EU

Конкурс за изработка на мартеница обявиха в Димитровград

Конкурс за изработка на мартеница обявиха в Димитровград
Jan 17
16:12 2020

Общински конкурс за изработка на мартеница „Пижо и Пенда“ под надслов „Българската мартеница – идентичност и красота“, обяви от днес Детския и младежки център в Димитровград. В конкурса могат да вземат участие ученици от І до ХІІ клас от всички училища в общината, читалища и неправителствени организации.

Две са категориите в конкурса: изработване на мартеница и изработване на кукла, пано или накит.

Изработените творби се преглеждат и селекционират от жури, а критериите са: използвани материали; техника на изпълнение; да отговаря на българската народна традиция; оригиналност на изпълнението.

Всяко изделие трябва да бъде с размер до формат А4 и да носи етикет със следната информация:категория; трите имена на ученика; клас и училище; телефон за връзка.

Награди ще се връчват в две категории – индивидуална и групова, от първо до трето място. Победителите получават грамоти и предметни награди. Могат да се присъдят специални и поощрителни награди.

Изложба и Благотворителен базар в деня на награждаването. Творбите остават за благотворителен базар, без възможност за връщане. Средствата събрани от базара ще бъдат дарени за лечението на 7-годишната Михаела, съобщават от центъра.

Място за предаване на готовите творби:

ОП ”Детски и младежки център”ет.3, кабинет 5.

Краен срок за приемане на творбите: 17:00 ч. на  17 февруари 2020г.

Награждаване:  27 февруари  2020г.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?