DGNEWS.EU

Отпадането на деца от училища и детски градина обсъдиха в Хасково

Отпадането на деца от училища и детски градина обсъдиха в Хасково
Jan 17
13:56 2020

Заседание на Областния координационен съвет за съвместната работа на институциите по обхващане, включване и предотвратяване на отпадането от образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст, се проведе в Областна администрация Хасково.

Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова ръководи заседанието, на което присъстваха представители на всички общини, представители на Регионалното управление на образованието, Регионална дирекция за социално подпомагане и Регионалната здравна инспекция.

Създаването на постоянно действащи екипи за превенция, които ще действат с екипите за обхват към всяка детска градина или училище, е сред мерките. През 2020 г. усилията приоритетно ще бъдат насочени и към 5-, 6- и 7-годишните деца, които е трябвало тази учебна година да постъпят за първи път в подготвителна група или в първи клас, но не са записани в детска градина или училище; и новоотпадналите, за които има шанс да бъдат задържани в образователната система.

На срещата бяха отчетени успехите от съвместната работа на институциите през последните две години. Координираната работа и сътрудничеството е довела до положителни резултати, и деца са били върнати в класните стаи. Началникът на РУО и експертите продължават да подпомагат и координират дейностите на директорите на детски градини и училища за организиране дейността на екипите за превенция, за участието по предварително уточнен график на представителите на общината, МВР и ДСП в посещения по домовете на децата и учениците.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?