DGNEWS.EU

Поетичен конкурс „Усещане за Любов 2020“ обявиха в Димитровград

Поетичен конкурс „Усещане за Любов 2020“ обявиха в Димитровград
Jan 08
17:07 2020

ОП „Детски и младежки център“ и Общинския ученически парламент обяви общински конкурс за поезия „Усещане за Любов 2020“. Той се обявява по повод Деня на влюбените - 14 февруари.

В конкурса могат да участват с авторско стихотворение деца от 12 до 15 години, младежи от 16 до 18 години и пълнолетни автори. Всеки автор може да участва с до две стихотворения. Всяка творба трябва да съдържа следната информация трите имена на автора; възраст; учебно заведение; и телефон за връзка. Творбите трябва да се изпратят на e-mail: konkurs_lubov@abv.bg до 3 февруари 2020 г.

Оценяването на конкурсните творби, ще се осъществи от жури, състоящо се от поети, писатели и български филолози. Награди ще бъдат присъдени  във всяка възрастова група за I, II и III място, както и поощрителни такива.

Всеки класирал се участник в конкурса ще получи грамота, сувенир и право на публикация в сборник „Усещане за любов”, второ издание. Ще бъдат връчени и специални награди на Председателя на Общински съвет – Димитровград; Градска библиотека „П. Пенев”; и Клуб на дейците на културата в Димитровград.

Наградените стихотворения и техните автори ще бъдат обявени в електронните медии и facebook-страницата на ОП ,,Детски и младежки център“. Официалното награждаване на победителите в конкурса традиционно ще се състои на 14 февруари 2020 г. от 15:00 ч. пред металното сърце на входа на парк „Марица”. Там наградените автори ще прочетат своите стихотворения.

Миналата година конкурсът предизвика голям интерес сред младите поети.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?