DGNEWS.EU

Община Димитровград с подаръци за първото бебе на 2020 г.

Община Димитровград с подаръци за първото бебе на 2020 г.
Jan 08
14:49 2020

Комплект сребърни монети с наричания за здраве, късмет, щастие и успехи и плюшен мечок дари Община Димитровград на първото бебе за 2020 г. в Димитровград. Акушерите и медицинските сестри в акушеро-гинекологичното отделение пък получиха торта по повод празника на родилната помощ. Подаръците връчи днес следобед зам.-кметът на общината Яшо Минков. Той пожела много здраве на малката Мирела и на майка й Мария Илиева, която благодари на целия екип и на общината за жеста.

„Здраве и щастие желая на дъщеря си и да следва моя път да си остане тук в Димитровград. Много съм щастлива и благодарна за отношението на лекарите, сестрите и акушерите в отделението, затова призовавам повече майки да идват и раждат тук. Чувстваме се прекрасно”, сподели развълнуваната Мария.

Зам-кметът припомни, че освен днешните подаръци новородената Мирела има право и на еднократна финансова помощ от 610 лв. Средствата в размер на една минимална работна заплата отпуска общината за всяко ново бебче, появило се в Димитровград.     

Както писахме, първото бебе за тази година 2020 година в Димитровград се е появи на бял свят в МБАЛ „Св. Екатерина” в 15:45 часа на Ивановден чрез секцио. Малката красавица е с перфектните размери от 3,130 кг и 50 см.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?