DGNEWS.EU

Община Димитровград приема номинации за Националната литературна награда „Пеньо Пенев”

Община Димитровград приема номинации за Националната литературна награда „Пеньо Пенев”
Jan 08
07:58 2020

Община Димитровград приема номинации на творци за удостояване с Националната литературна награда „Пеньо Пенев” през 2020 г. Тя се връчва на български творци за високи творчески постижения и принос в развитието на българската поезия еднократно веднъж на две години, в рамките на Дните на поезията „Пеньо Пенев“, които се провеждат по повод рождения ден на поета - 7 май. Тя може да се присъжда и посмъртно.

Номинации за носител на литературната награда могат ад правят кметът на община Димитровград и председателя на общинския съвет; обществени организации и творчески формирования; инициативни граждански комитети със състав не по-малко от 30 души, формирани чрез съответна подписка; Неправителствени организации и сдружения, работещи в областта на културата; и културни институции.

Аргументираните предложения се подават писмено в рамките на две машинописни страници в деловодството на Общинска администрация - Димитровград, бул. „Г. С. Раковски” 15, не по-късно от 20 февруари 2020 г. Предложенията се подават лично или по пощата (важи датата от пощенското клеймо). Не се приемат предложения, постъпили по и-мейл.

Носителят на Националната литературна награда „Пеньо Пенев” се определя от 7-членна комисия, която се назначава със заповед на кмета на община Димитровград. Предложеният от комисията лауреат се утвърждава с решение на Общински съвет – Димитровград. Националната награда „Пеньо Пенев“ се връчва на официална церемония по време на Дните на поезията (27 април – 8 май 2020г.), като лауреата получава диплом, пластичен знак и парична награда.

Телефон за справки: 0391 68 282 или 0391 60 968.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?