DGNEWS.EU

Алековци станаха дарители в поредица благотворителни инициативи за Коледа

Алековци станаха дарители в поредица благотворителни инициативи за Коледа
Dec 23
13:43 2019

Ученици от ОУ „Алеко Константинов” се вклйчиха в редица блоготворителни инициативи преди Коледа. Възпитаниците на Боряна Петрова от ІІІ”д” клас организираха благотворителен базар, на който събраха 741,80 лв. за лечението на малката Радост от Димитровград. Децата пожелават на Радост да бъде здрава, упорита и да увеличава сигурността на крачките, които прави!

Класът се включи и в мисия от сайта Time Heroes за събиране на детски играчки за ДГ "Вълшебство",с. Козарско,общ.Брацигово. Поради големия брой събрани запазени играчки, книжки и ипъзели, учениците решиха да дарят половината на детската градина в с.Дончево, общ.Добрич. От училището изказаха благодарност към всички съдействали за добрата кауза.

Учениците от ІV”д” клас с класен ръководител Таня Гъркова участваха в кампанията „Димитровград подарява Коледна вечеря на човек в нужда“ като дариха хранителни продукти на стойност 50 лева. Кампанията бе инициирана от младежи във фейсбук и зарадва с хранителни продукти за Коледа над 600 социално слаби в община Димитровград.

Учениците от V”а” клас с класен ръководител Мария Стоянова се включиха в благотворителна кампания в помощ на Георги Георгиев. Той е от Пловдив и от 2016 година води първата си битка в живота – опитва се да оздравее от мускулна дистрофия, болест, която го обрича да остане неподвижен. Класът  събра и 170 лв., които вече са преведени по сметка на Георги. Децата се надяват това да е последната тъжна Коледа за него и майка му. В знак на благодарност пък учениците получиха от своята класна картичка с надпис „На Коледа стават чудеса… благодарение на хора като ТЕБ!“.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?