DGNEWS.EU

Разследват болницата в Хасково за злоупотреби с касата

Разследват болницата в Хасково за злоупотреби с касата
Dec 12
16:45 2019

Хасковската болница се разследва от прокуратурата за злоупотреби при усвояване на средства от бюджета на НЗОК чрез използването на документи с невярно съдържание и деклариране на неверни обстоятелства, което е престъпление по чл. 212 ал. 2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пловдивската Апелативна прокуратура.

На 11 декември 2019 г. е образувано досъдебно производство след сигнал от Териториална дирекция „Национална сигурност“ в Хасково, в който са изложени данни за усвояване на средства от бюджета на НЗОК чрез документи с невярно съдържание и декларирани неверни обстоятелства от страна на лекари от Инвазивното отделение към МБАЛ – Хасково. Те се отнасят за проведеното лечение и използваните консумативи и медицински изделия при извършени инвазивни интервенции – поставяне на стентове на пациенти на отделението тази година.

В хода на работа по досъдебното производство до момента при извършено претърсване и изземване в МБАЛ - Хасково, са били открити и иззети медицински изделия „Интракоронарен стент“, общо 23 броя, запечатани в алуминиеви опаковки, за които се предполага, че  са отчетени като реално използвани и по този начин на лечебното заведение са изплатени незаработени финансови средства от бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

Работата по случая продължава като предстои да бъдат изискани документи, както от МБАЛ – Хасково, така и от РЗОК-Хасково, да бъдат проведени разпити на свидетели и при необходимост да бъдат назначени експертизи. Досъдебното производство се наблюдава от Районна прокуратура – Хасково.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?