DGNEWS.EU

Започват напролет ремонта на площадката до „Социално подпомагане”

Започват напролет ремонта на площадката до „Социално подпомагане”
Dec 06
15:10 2019

Ремонтът на разбитата площадка, превърнала се в паркинг до дирекция „Социално подпомагане в Димитровград, ще започне напролет. В момента тече процедура за избор на изпълнител. Очаквам до 20 дни комисията трябва да излезе със становище, през януари 2020 г. да подпишем договора и през март да стартираме дейностите. Това съобщи днес кметът на общината Иво Димов.

Кметът припомни, че финансирането на ремонтните дейности на междублоковото пространство на бул. „България” №1 е по втори съвместен проект с турската община Узункюпрю, водещ партньор по него. Проектът е за устойчив туризъм, а стойността му е 490 314 евро.

„Този проект е изключително полезен, защото мястото е превърнато буквално в пиаца. Плановете ни са до есента на 2020 г. проектът да приключи”, коментира Димов.

Както вече писахме, на мястото е планирано да се изгради детска площадка, фитнес уреди на открито, тенис на маса, озеленяване, ново осветление и др. Разработено ще бъде и на уеб приложение за мобилни устройства, което ще ориентира към забележителностите в града и региона.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?