DGNEWS.EU

Библиотеката в Димитровград кани известни личности да насърчават младите

Библиотеката в Димитровград кани известни личности да насърчават младите
Dec 03
16:36 2019

Нов проект на димитровградската библиотека „Пеньо Пенев” ще насърчава четенето и творчеството чрез ангажиране на известни личности. Той ще се финансира по общинската програма „Димитровград на младите“ и е озаглавен „Библиотека за тийнейджъри 2: насърчаване на четенето и творчеството чрез ангажиране на известни личности“. Целта на проекта е повишаване на качеството на образователния процес чрез насърчаване на четенето, инициативността, креативността и активността, чрез грижа за личностното развитие на децата, учениците и младите хора в общината.

За постигането й библиотеката се организира срещи с известни личности, които да стимулират тийнейджърите към четенето, творчеството и атрактивни форми на прекарване на свободното време, които са необходими условия за успешното личностно развитие на всеки. „Смятаме, че тези срещи не само ще обогатят младите хора, ще им помогнат да придобият умения, но и ще послужат за вдъхновение за стремеж към развитие заради положителните послания, които ще носят”, споделиха от библиотеката.


Първата публична дейност по проекта е среща с младия автор Михаил Свирачев и представяне на романа му трилър „Кралски лагер“. Събитието ще се състои на 5 декември /четвъртък/ от 14:30 часа в Тийн зоната на Градска библиотека „Пеньо Пенев“. Вход свободен!


Михаил Свирачев е роден през 1977 г. в Пловдив. Завършил е Френската езикова гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери“ в родния си град, а след това специалност „Туризъм“ в Университета по хранителни технологии – Пловдив. Има магистърска степен по „Библиотечно-информационни технологии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2015 г. завежда Американския център към НБ „Иван Вазов“ – Пловдив. Премиерният му роман „Кралски лагер“ се радва на добро представяне в риалити предаването на БНТ „Ръкописът“.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?