DGNEWS.EU

Шоу на лед и празнични уикенди до Нова година в Димитровград

Шоу на лед и празнични уикенди до Нова година в Димитровград
Dec 02
14:17 2019

Богата програма за Коледно-новогодишните празници е подготвила Община Димитровград. След официалното посрещане на Дядо Коледа и запалване светлините на елхата на 30 ноември, всяка събота или неделя различни шоу програми и спектакли на централния площад ще радват димитровградчани до Нова година.

На 7 декември на ледената пързалка от 18 ч. ще има красива феерия "Шоу на лед" от фигуристите на софийския клуб по фигурно пързаляне "Ледени искри".

На 13 декември /петък/ от 18:30 ч. „Ледено караоке парти" очаква любителите на кънките и музиката. На 21 декември, събота, отново от 18 ч. "Коледен късмет за теб" ще радва участниците дошли да се забавляват на централния площад в Димитровград.

На следващия ден, в неделя, ще има истински кулинарен празник. Традиционната "Коледна трапеза" тази година ще покаже "Обредни пити и хлябове" от дома на българина, свързани с предстоящите празници, както и атрактивно приготвяне на боб в огромен по размери съд. Ще може да се види и демонстрация как са месили хляб нашите баби. 

В ОДТ "Апостол Карамитев" пък предстоят няколко интересни спектакъла и постановки. Първият е комедията "Лъжата", която ще се играе на 5 декември. В арт-пространството на "Сцена фоайе" ще бъде представена книгата "Последното завоевание" на известния автор и сценарист Николай Колев.

Истинска "Коледна приказка" ще бъде концерта на Симфониета - Враца. Отново на сцената на театъра на 16 декември ОП "Детски и младежки център" ще представи концерт на своите възпитаници с коледения спектакъл "Магията на времето". На 18 декември танцьорите на Общински център за танцово изкуство "Галаксико" ще покажат собствената продукция "В очакване на Дядо Коледа" с участието на гости от страната.

На 31 декември от 23:30 ч. на пл."България", който желае ще може да сподели настроението от посрещането на Новата година в компанията на оркестър "Димитровград" и новогодишна наздравица.

Програмата може да видите в снимките под статията.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?