DGNEWS.EU

Димитровград посрещна Дядо Коледа, грейна коледната елха

Димитровград посрещна Дядо Коледа, грейна коледната елха
Nov 30
19:10 2019

Светлините на Коледната елха в Димитровград бяха тържествено запалени тази вечер. Със своите над 28 метра тя е най-голямото живо коледно дърво в България. ЗА запалване на светлините му на централния площад пристигна и най-дългоочакваният гост - Дядо Коледа. Той пристигна на сцената с гайдаря Галин Ангелов, пленителните таланти на Полина Стефанова, Даниел Христов и фолклорни изпълнители. Белобрадият старец бе посрещнат с голямо нетърпение и радост от стотици деца и техните родители.

За топлото посрещане се погрижиха с изпълненията си коледарите на танцов ансамбъл "Звездица" и танцьорите на денс център "Галаксико" и водещия DJ Иван Киров.

"Предстоят ни най-вълнуващите и светли празници в година - Рождество Христово Нека добрата, топлината и светлината ни изпълва с много позитивизъм в следващата една година. Нека 2020 г. бъде успешна, мирна и по-добра за всички ни!", заяви в празничното си слово кметът Иво Димов.

Площадът бе изпълнен с неповторимата коледна атмосфера за малки и големи. 14-етажната сграда на общината бе обляна в светлинно шоу с падащи снежинки и коледна украса. В специално подготвени уютни къщички се печаха канелени коледни курабийки, които децата украсяваха по свой вкус и желание. Всеки малчуган можеше да пусне писмо да Дядо Коледа в неговата поща, която обслужваха чевръсти джудета.

В работилнички се изработваха играчки за елха, коледни картички и автентични сурвачки от дрян. Помощ на децата оказваха самодейци от читалищата, служители от общината, учители и ученици.

За майките и татковците имаше по чаша вино и топла скара в традиционната за вечерта "Гостилница". Пищна заря ознаменува края на изпълненията и паленето на Коледна елха.   

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?