DGNEWS.EU

Съветници влязоха като представители в 4 дружества с общинско участие

Съветници влязоха като представители в 4 дружества с общинско участие
Nov 28
17:27 2019

Общински съветници бяха избрани на днешното заседание за представители на Община Димитровград в 4 търговски дружества, в които тя има дялове. Представител във “ВиК”– Димитровград ще бъде Юлиян Семерджиев от БДЦ. Общинският дял във водното дружество е 49%, а останалите държи Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В някогашната строителна общинска фирма „Пеньо Пенев” общински представител ще е Митко Желязков от ГЕРБ. В “Марица” ООД, което е собственик на активите на димитровградския хлебозавод, Общината ще се представлява от Емил Френгов от ГЕРБ. В двете дружества общината има 25 % дял.

За фирма “Сандра”, която стопанисваше някога оранжериите, бе избран Генади Нанев. На сесията стана ясно, че е въпрос на време дружеството с което общината държи 15% дял, да бъде заличено. Причината е, че повече от 6 месеца дружеството няма вписан управител, след заличаването на последния от Търговския регистър. Това по думите на председателя на ОбС Гергана Кръстева води до задължението Окръжна прокуратура да внесе искане за прекратяване дейността на дружеството пред Окръжен съд – Хасково и то да бъде заличено.  

Кметът Иво Димов ще представлява Общината в общото събрание на “МБАЛ”–Хасково и в Областният съвет за развитие, в които той и досега бе представител. По право градоначалникът влиза и в общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Делегат от квотата на ОбС - Димитровград в сдружението ще бъде председателката на ОбС Гергана Кръстева, а при нейна невъзможност ще я замества Юлиян Семерджиев, решиха още съветниците.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?