DGNEWS.EU

ОУ „Алеко Константинов“ отбеляза Седмицата на предприемачеството

ОУ „Алеко Константинов“ отбеляза Седмицата на предприемачеството
Nov 27
15:00 2019

За поредна година димитровградското ОУ „Алеко Константинов“ се включи в Световната седмица на предприемачество. Дванадесетото й издание в България се провежда от 18 до 24 ноември с  повече от 170 събития в 64 населени места в страната.

Целта на световната инициатива е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да го развият чрез иновации и въображение.

Днес учениците от V „г” клас дебатираха по темата„Факти и решения“, а VІ „б” клас коментираха връзката между ресурси, приходи и разходи в бизнеса, със своите ръководители Снежа Димитрова и Владимира Самарджиева.

По покана на учителя Красимира Маркова в VІ „г” клас гостува общинският съветник юристът Юлиян Семерджиев, който запозна учениците с дейността и структурата на общинския съвет, и с отговорностите и значимостта на адвокатската професия. Учениците изработиха и брошура „Професии на бъдещето“.

Преподавателите Галя Жечева и Красимира Маркова отбелязаха Световна седмица на предприемачеството с "Job interview" в VІІ „в” клас. С учениците бе проведена дискусия на тема "Какви качества са нужни в 21 век, за да бъдеш нает на работа?".

Участието в инициативата е доказателство за нарастващия интерес у учениците да се занимават с нещо практично, което ще подобри начина им на мислене и може да им отвори различни възможности, споделиха от училището.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?