DGNEWS.EU

Центрове с Дни на отворените врати за жертви на домашно насилие

Центрове с Дни на отворените врати за жертви на домашно насилие
В Димитровград срещите ще се провеждат в бившото училище "Св. Кл. Охридски" до ПМГ
Nov 27
12:50 2019

Дни на отворените врати ще проведат Консултативните центрове за пострадали от домашно насилие в Хасково и Димитровград, в рамките на международна кампания на ООН срещу насилието над жени.

Кампанията „16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пола“ се провежда ежегодно от 25 ноември – Международен ден против насилието над жени до 10 декември – Международен ден на правата на човека, символизирайки връзката на насилието над жени и човешките права. Кампанията цели да привлече вниманието на целия свят по този глобален проблем.

Партньори в провеждането на кампанията на местно ниво за поредна година са фондация „Български център за джендър изследвания – клон Хасково“ и фондация „Х&Д Джендър Перспективи“, като част от „Алианс за защита срещу насилие основано на пола“.

Дните на отворените врати в Димитровград ще се състоят в рамките на четири дни в офиса на фондацията на ул. „Св. Климент Охридски” №1, ет.1. Първият е утре, 28 ноември от 10:00 до 14:00 ч., след което кампанията продължава на 3, 5 и 10 декември в същите часове. 

В рамките на кампанията на 5 декември, ще се проведе и дискусия с полицейски инспектори от РУП Димитровград за предизвикателства в работата с жертви и извършители на домашно насилие.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?