DGNEWS.EU

Община Димитровград напуска клубовете по футбол и по волейбол

Община Димитровград напуска клубовете по футбол и по волейбол
Nov 25
14:52 2019

Община Димитровград ще прекрати членството си във футболен клуб „Димитровград 1947” и във волейболен клуб „Раковски”. Причината е, че действащия от началото на годината Закон за физическото възпитание и спорта не допуска в сдруженията с нестопанска цел, каквито са спортните клубове - да членуват юридически лица, каквото е Община Димитровград.

Наложително е членството на общината да бъде прекратено, за да може двата клуба да продължат да членуват в спортните федерации и да участва в организираните от тях първенства. Законът предвижда до 18 януари 2020 г. клубовете да приведат дейността си в съответствие с новите изисквания. В противен случай ще им бъдат отнети лицензите. С излизането на местната власт от клубовете, ще бъдат прекратени и пълномощията на представителите на общината в Общото събрание на сдруженията.  

Решението за излизане на Общината от клубовете ще се гласува от местния паралмент на редовно заседание в четвъртък. Припомняме, че Общината членува само в тези два клуба. Излизането й не би следвало да се отрази на финансирането на клубовете, тъй като то се определя по специална наредба и с решение на местния парламент.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?