DGNEWS.EU

Младежи от Димитровград учиха за международната миграция в Литва

Младежи от Димитровград учиха за международната миграция в Литва
Nov 21
08:31 2019

В международен курс за обучение по програма ERASMUS +: „Прекосяване на граници“ в Литва участваха представителите на димитровградския Детски и младежки център Габриела Павлова, Данаил Димитров и Ивелина Тонева. От 4 до 13 ноември 2019 г. те се обучаваха в Национален парк Аукштайтия  партньорство със студентския съюз на Техническия университет в Каунас, който е организатор на проекта.

В проекта участваха 30 младежи на възраст между 18 и 35 години, работещи  с млади хора или бежанци/имигранти от 10 държави - Литва, Италия, Дания, Великобритания, Испания, Португалия, Полша, Турция, България и Унгария.

Младежите участваха в дейности, които се занимават с аспекти на международната емиграция - интеграция на мигрантите в обществото, проучи тенденциите за мобилност в Европа и сподели опит, насърчаващ сътрудничеството и младежката инициативност и толерантност. По време на обучението участниците получиха не само теоретични, но и практически знания.

В рамките на обучението бе отбелязана Седмицата на толерантността със ученици от Прогимназия Игналина Чесловас Кудаба. Учениците се интересуваха от културата на чуждите държави и интеграцията на мигрантите и се включиха в дейности по същите теми.

Проектът бе финансиран от програма „Еразъм +” на ЕС и администриран от Агенцията за младежка международно сътрудничество.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?