DGNEWS.EU

46 сигнала за насилие сред деца в Димитровград за 9-месечието

46 сигнала за насилие сред деца в Димитровград за 9-месечието
Nov 19
17:07 2019

Стремежът за унижение на личността е формата на насилие, която се засилва в най-висока степен в последните години сред децата. Това съобщи докторът по психология Стефка Дойкова към отдел „Закрила на детето” към димитровградската дирекция „Социално подпомагане”. Днес тя и колежката й Джулия Динкова от Центъра за обществена подкрепа, коментираха с ученици, преподаватели и психолози по темата за насилието над деца, агресията между ученици и различни стратегии за справянето им.

На форума бяха представени различните форми на насилие над деца или между подрастващите като тормоз, агресия, малтретиране, принуда, асоциално поведение. Коментирана бе и темата за кибертормоза, с който младите често се срещат и сблъскват. „Насилието бива физическо, вербално, емоционално, сексуално, но независимо от формата му, в основната му стои злонамерената цел. Дори внушението към дадена личност, да прави неща, които не иска, е вид насилие. Децата най-често манипулират своите съученици, учители и дори родители, в желанието си да постигнат своя цел”, коментира Дойкова.

Тя съобщи, че за първите 9 месеца на тази година са постъпили 46 сигнала за деца. Данните сочат, че броят на сигналите за насилие нараства с всяка година.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?