DGNEWS.EU

Кампания за профилактика на остеопорозата организират в Димитровград

Кампания за профилактика на остеопорозата организират в Димитровград
Nov 19
12:36 2019

Кампания за профилактика на остеопорозата ще се проведе в Клуба на дейците на културата в Димитровград на 24 ноември 2019 г. – неделя, от 10.00 до 14.00 ч. Инициативата е на националната асоциация „Жени без остеопороза“. Желаещите ще могат да измерят костната си плътност на цена 10 лв. след предварително записване на тел. 0884 71 44 39.

За първи път акцентът на тазгодишната кампания е насочен не само към рисковите групи, здравните специалисти и администравните звена в здравеопазването, но най-вече към широката общественост. Посланието е, че за да преодолеем заболяването, трябва да го познаваме. Ако в миналото то е съпътствало предимно възрастните хора, днес остеопорозата се разпространява като епидемия, засягаща все по-млади хора, споделят организаторите.

Ежегодните кампании за профилактика на остеопорозата целят да насочат общественото внимание и да провокират мерки за ограничаване разпространението на „тихата епидемия“, която неусетно, но безмилостно руши костите, лишавайки за от независим и пълноценен живот на болните.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?