DGNEWS.EU

Насилието над деца обсъждат на среща в Димитровград

Насилието над деца обсъждат на среща в Димитровград
Срещата ще се проведе на 19 ноември 2019 г. от 13 часа в зала "Гросето"
Nov 16
14:50 2019

Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и община Димитровград организират среща-разговор на тема "Насилието днес поражда насилие утре! Да кажем STOP на насилието над деца още сега!”. Събитието ще се проведе на 19 ноември 2019 г. от 13.00 ч. в зала "Гросето".

С деца, родители и учители ще разговарят психолозите Стефка Дойкова от отдел „Закрила на детето” към Дирекция „Социално подпомагане” и Джулия Динкова – психолог в Център за обществена подкрепа.

На срещата психолозите ще дискутират по следните теми: Какво е насилие? Видове насилие. Форми на насилието. Рискови фактори в семейството и обществото. Последици от насилието. Справяне при инцидент.

Организаторите напомнят, че насилието над деца е изключително сериозен проблем, който може да окаже тежки последици върху детското развитие. За да се справим с насилието е необходимо да поддържаме връзката между децата, родителите и учителите.

Всяко дете има правото да израсне в спокойна и здравословна среда, в която няма насилие. Децата се нуждаят от обич и разбиране! Насилието над деца е престъпление! За да спрем насилието над деца, трябва да говорим за него!

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?