DGNEWS.EU

Зов за помощ: Да помогнем на Данчо да вижда!

Зов за помощ: Да помогнем на Данчо да вижда!
Nov 16
14:38 2019

Кампания набира средства за 44-годишният Йордан Петков от Димитровград, който страда от хидроцефалия. Мъжът се бори със заболяването от две години, през които са му направени 4 мозъчни операции, една на гръбнака и една коремна интервенция. Поставен му е стенд в главата, който позволява на мозъка му да работи. След животоспасяващите операции зрението на Данчо силно се уврежда, като на едното око е напълно загубено, а с другото вижда едва 20%, но зрението прогресивно намалява.

На 28 октомври лекари-офталмолози от Александровска болница му предлагат лечение в специализирана берлинска клиника за стимулиране на зрителните нерви и за възстановяване донякъде на зрението. Клиниката има достатъчно добър опит и апаратура на световно ниво. Лекарите там дават надежда, че Данчо ще може да вижда отново и че няма да загуби и малкото свят, който вижда.

Досега Данчо е платил над 30 000 лв. за операциите. Разполага само с 2 500 лева, които ще покрият единствено транспортните разходи и пребиваването му в болницата. Ако не му се помогне, той е обречен на слепота.

Лечението струва само 4 513 EUR. Сумата не е недостижима, ако се обединим и помогнем! Лечението е предвидено за края на ноември т.г. или в началото на декември, ако има необходимите средства. Чака се ден и час. И няма време!

Идва Коледа! Нека дарим Светлина на Данчо!

№ на сметка 7000 1523769295

IBAN BG75UNCR 70001523769295

BIC (SWIFT): UNCRBGSF

Валута: BGN

Клон: 457

Йордан Симеонов Петков

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?