DGNEWS.EU

Темида: Тодор Атанасов е кмет на Каснаково

Темида: Тодор Атанасов е кмет на Каснаково
Nov 14
14:40 2019

Касация на изборите за кмет в димитровградското село Каснаково няма да има. Спечелилият на първи тур Тодор Атанасов е законно избрания кмет на селото. Това стана ясно след като Административният съд в Хасково потвърди решението на ОИК – Димитровград за избора на Атанасов.

Темида отхвърли исканията за касация на вота от неговите опоненти в предизборната надпревара. След обсъждане на възраженията и на направените доказателствени искания, анализирайки разпоредбите и фактите по делото, съдът е установил, че не са били допуснати нарушения на изборите, които да водят до резултат, различен от обявения с обжалваното решение, става ясно от съобщението на съда.

Съдебният състав е приел становището, че решението на ОИК е издадено от компетентен орган, съобразно административно-производствените правила на Изборния кодекс, в закона форма и в съответствие със закона.

Припомняме, че Тодор Атанасов бе избран с гласовете на над 60 % от упражнилите правото си на вот в селото. За него гласуваха 169 души. Той ще кмет на Каснаково трети мандат.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?