DGNEWS.EU

Конкурс „Коледна камбанка” обяви Детски и младежки център в Димитровград

Конкурс „Коледна камбанка” обяви Детски и младежки център в Димитровград
Nov 12
10:50 2019

Конкурс за изработка на коледни камбанки обяви Общинското предприятие „Детски и младежки център” в Димитровград, в навечерието на Коледните празници. Целта е чрез творчеството всяко дете, вдъхвайки дух, красота, светлина и доброта в своята камбанка, да се докосне до добротата,  чистите и топли човешки взаимоотношения и до магията на святата Коледна нощ, споделиха организаторите.

В конкурса могат да участват всички деца и младежи до 18-годишна възраст от община Димитровград, разпределени  в четири възрастови групи: до 7 години; I  – IV клас;  V – VIII клас; и IX – XII клас.

Всяко дете има право да участва индивидуално с до две творби. Всяка Коледна камбанка трябва да бъде с височина 30 см и с възможност за окачване.  Творбите трябва да съдържат информация: трите имена на автора;    клас и училище/школа; телефон за връзка.

Няма ограничения за материалите, от които ще бъде изработена Коледната камбанка - хартия, пластмаса, вълна, фолио, прежда, плат, стиропор, кадастрон, глина, дърво, светещи елементи, светодиоди и др.

Срокът за предаване на готовите творби: е до 17:00 ч. на 3 декември 2019 г. в ОП „Детски и младежки център” ет.3, кабинет 5.

Основни критерии, по които ще оценяват творбите са: сложност на изработка; естетичен и красив вид; цветови съчетания, цветова гама и хармония.

Награди ще получат класираните на призовите места, както и поощрителни, осигурени от Община Димитровград . Грамотите и коледните изненади ще бъдат връчени на 10 декември от  18.00 ч. в зала „Гросето“. Всички наградени Коледни камбанки  ще украсят сцената на Коледния ни концерт, а с останалите ще украсим заедно сградата на ОП ”Детски и младежки център”. Участниците ще могат да си получат обратно изпратените творби след  10 януари 2020 г.

Телефони за информация:  0885 01 55 99, e–mail: opdmc@abv.bg.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?