DGNEWS.EU

Литературен форум събира изтъкнати творци в Димитровград

Литературен форум събира изтъкнати творци в Димитровград
Творците ще поднесат цветя пред паметниците на Пеньо Пенев и Никола Вапцаров в Димитровград
Nov 11
17:17 2019

Изтъкнати творци от страната ще вземат участие в литературен форум „Добро утро, град” в Димитровград. Събитието ще се състои на 13 ноември в Градска библиотека „Пеньо Пенев”. Очаква се към 15 часа тук да пристигнат български изявени поети и писатели от София, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Русе, Пловдив, Чирпан и др.

Сред известните имена, потвърдили участието си във форума са председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, Мая Вапцарова, Иван Гранитски, почетния гражданин на Димитровград и син на поета Пеньо Пенев - художникът Владимир Пенев, Петър Андасаров, носителят на националната награда „Пеньо Пенев” Георги Ангелов и др.

Димитровградската поетична общност ще бъде представена от 8 утвърдени и млади поети като Демир Демирев, Диляна Христова, Петко Каневски, Весела Недкова, Иванка Данева, Величка Петрова, Стоян Ралчев, Дидка Тенева, Костадин Костов, Таня Димитрова и Димитрина Тончева.

В началото всички вкупом ще отдадат почит към Пеньо Пенев и Никола Вапцаров с поднасяне на венци и цветя пред паметниците им в Димитровград. След това творческата среща ще продължи в хотел „Славяни” с представяне на най-новата антология с поезия „Пеещо дърво”. Със своите над 600 страници, антологията е и най-мащабната издавана в България досега. В нея присъстват всички носители на Пеньовата награда и поети от Димитровград. Представена ще бъде и най-новата стихосбирка на димитровградския поет Демир Демирев, след което ще има поетичен рецитал на стихове.

Организатори на литературния форум са народно читалище „Култура 2002”, библиотеката и димитровградското дружество на писателите „Пеньо Пенев”.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?