DGNEWS.EU

ОбС - Димитровград заседава извънредно на 14 ноември

ОбС - Димитровград заседава извънредно на 14 ноември
Nov 08
16:24 2019

Извънредно заседание ще проведе Общинският съвет в Димитровград на 14 ноември. На него съветниците ще утвърдят броя и наименованието на постоянните комисии към местния парламент и ще сформират временна 5-членна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на съвета, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация до 25 ноември т.г. 

Предложението залегнало в проекта за дневен ред е към ОбС да се сформират 11 постоянни комисии – „Икономическа политика и бюджет”, "ТСУ, строителство и комунални дейности", "Здравеопазване и социални дейности”, „Култура, вероизповедания и средства за масова информация”, „Аграрна политика и земеделие”, „Търговия, общински пазари и тържища”, „Транспорт и съобщения”, „Европейски програми и опазване на околната среда”, „Образование, младеж и спорт”, „Законност и обществен ред” и „Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество” .

В докладната е предложен и поименния състав на съответните комисии, ведно с техните председатели и секретари. Предложенията са обсъждани тези дни между 6-те политически сили, излъчили свои представели в общинския съвет. Направеното разпределение показва балансирано разпределение на местата в комисиите.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?