DGNEWS.EU

Конструктивен работещ Общински съвет очакват съветниците на „Движение ЗАЕДНО за промяна”

Конструктивен работещ Общински съвет очакват съветниците на „Движение ЗАЕДНО за промяна”
Nov 05
13:35 2019

На конструктивен работещ Общински съвет, който да решава проблемите на нуждаещите се, на кварталите и на селата в община Димитровград. На това се надяват избраните съветници на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна” и кмет на с. Каснаково Тодор Атанасов. Надеждите за по-добър местен парламент те изразиха днес на пресконференция, на която отчетоха резултатите от местните избори. Коалицията е втора политическа сила с подкрепата на близо 5000 гласували за кмет на община и 4000 за съветническа листа, заяви председателят й Цанко Сталев.

Кандидатът за кмет и водач на листата Стефан Димитров сподели, че коалицията е провела изключително позитивна кампания с голям ентусиазъм, и с такъв влизат осмината съветници в новия местен парламент. „Мнозинството в новия Общински съвет ще чертае бъдещето на общината. За добро или за лошо, то изцяло ще бъде изградено от колегите от ГЕРБ. На нас обаче това не ни пречи да назоваваме ясно проблемите и да показваме хората, които могат да ги решават. Не е важно да печелиш изборите, а какво ще правиш оттам нататък.”, заяви той.

„В последните година няма оптимистичен темп на развитие на общината, напротив отчита се по-голям песимизъм. Изборите показаха, че хората все повече не виждат смисъл да гласуват, че хората са все по-малко, и че хората, които искат да работят също са губещи”, заяви Стефан Димитров. Той отчете, че най-голяма подкрепа на местния вот, коалицията е получила от хората между 40 и 50 години, от бивши и настоящи работници в химическата индустрия, от лекари и от предприемачи и от самонаети лица в общината.

Димитров очерта като важни за решаване проблеми в управлението на финансите и на общинския бюджет, в управлението на търговските дружества и предприятия, транспорта, пътна инфраструктура и ВиК сектора. „Много е важно в общинския бюджет средствата да се разпределят, така че да стигнат до нуждаещите се, а не просто да бъдат усвоени. Във финансовата рамка за 2020 г. на общината трябва да се заделят средствата за проектиране на новите инфраструктурни проекти, които ще се финансират през новия програмен период. „Отделно ние ще предложим 10 % от приходите от общинските пазари, да се насочат към социален здравен фонд, който да подпомага нуждаещите се димитровградчани”, допълни Димитров.

По думите му бизнес средата в общината не стимулира предприемачите. „Трябва да се фокусираме върху хората, които дават хляб и които искат да работят в нашата община”, категоричен бе той. Според него, Димитровград вече ще има конкуренция при разпределението на средствата с Хасково, където също бе избран кмет на ГЕРБ. „Опасявам се, че една голяма част от средствата вече ще се насочват към хасковска община”, коментира той.

На пресконференцията избраните съветници и кмета на с. Каснаково благодариха на избирателите, които са подкрепили листата и тях лично чрез преференции. Те обявиха, че работят сериозно в комисиите и няма да отстъпят от заявените в кампанията ангажименти през избирателите.       

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?